Osmaniye’de üniversite sınavına giriş sırasında gündeme gelen ve hem yetim hem de öksüz olan Ayşe Sabancalı, devlet veya vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, eğitim masrafları Osmaniye Vakfı tarafından karşılanacak.

Vakıftan Destek Duyurusu

Osmaniye Vakfı tarafından yapılan açıklamada, vakfın kurucusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda bu kararın alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte?

Osmaniye Vakfıayşe Sabancalı

"Osmaniye’de üniversite sınavına giriş sırasında gündeme gelen, hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Ayşe Sabancalı İçin Yeni Bir Başlangıç

Bu duyuru, Ayşe Sabancalı ve onun gibi birçok yetim ve öksüz öğrenci için umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi. Osmaniye Vakfı'nın bu kararı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Ayşesabancalı5454

Devlet Bahçeli'den Anlamlı Talimat

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla alınan bu karar, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak nitelendirildi. Ayşe Sabancalı'nın eğitim masraflarının karşılanacak olması, hem onun hem de ailesinin yüzünü güldürdü.

Editör: Murat Serdar Yıldız