EVDE BAKIM AYLIĞI ZAMMI SON DAKİKA / Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 2024 Temmuz zammıyla kaç para oldu? EVDE BAKIM AYLIĞI ZAMMI SON DAKİKA / Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 2024 Temmuz zammıyla kaç para oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında enflasyon oranı yüzde 1,64 olarak belirlendi. Bu veri, altı aylık enflasyon rakamının da yüzde 24,73 olduğunu gösterdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakama göre yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında zam alacaklar.

Kümülatif Zam Oranları: Yüzde 86 ve Yüzde 78

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2024 yılında ocak döneminde yüzde 49,25 zam almışlardı. Temmuz ayı zammı ile birlikte kümülatif zam oranları yüzde 86'ya ulaştı. Memur emeklileri ise yılın başından itibaren toplam yüzde 78 oranında zam almış olacaklar.

Emekli Maaşı Hesaplamaları Nasıl Yapılacak?

Emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam uygulanacak.
Bu rakama yüzde 4 ek ödeme ilave edilecek.
Yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan maaş miktarı, emeklinin hesabına yatırılacak.
En düşük emekli maaşı için ise Hazine desteği devreye girecek ve bu maaşın 10.000 TL seviyesinden daha yüksek olması bekleniyor.

Meclis Düzenlemesi Bekleniyor

En düşük emekli maaşının belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesi gerekiyor. Yaklaşık olarak 12.500-13.000 TL civarında olması beklenen en düşük emekli maaşı için Meclis düzenlemesi yapılmadan bu artış gerçekleştirilemeyecek.

Editör: Havva Andırır