Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan tercih süreci tamamlandı. Şimdi gözler, öğrencilerin merakla beklediği tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

KPSS Ortaöğretim tercih tarihi ne zaman, hangi tarihte başlıyor? 2024 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ile tercihler ne zaman başlayacak? KPSS Ortaöğretim tercih tarihi ne zaman, hangi tarihte başlıyor? 2024 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ile tercihler ne zaman başlayacak?

Sonuçların Açıklanma Tarihi Belli Oldu

Tercihlerini tamamlayan öğrenciler ve aileleri için beklenen haber geldi. 2024 LGS tercih sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Temmuz'da açıklanacak. Bu tarih, öğrencilerin gelecek eğitim-öğretim döneminde hangi okula yerleştirildiklerini öğrenebilecekleri önemli bir gün olarak kaydedildi.

Merkezî ve Yerel Yerleştirme Süreçleri

LGS tercih sonuçları, merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liseleri gibi okullara yapılacak yerleştirmeleri kapsayacak. Ayrıca, yerel yerleştirme süreci ise öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve özürsüz devamsızlık gün sayıları gibi kriterlere göre gerçekleştirilecek.

Nakil İşlemleri

Öğrenciler için nakil süreçleri de belirlendi. Yerleştirmeye esas nakiller, iki dönemde yapılacak olup, öğrenciler tercih ettikleri okullara yerleşemedikleri durumlarda nakil hakkından faydalanabilecekler.

Editör: Havva Andırır