Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatı sunacak olan Seyahatsever Projesi kapsamında başvuru sürecinin başladığını duyurdu. İşte detaylar:

Başvuru Başlangıcı ve Süresi

Gençler için büyük bir fırsat olan Seyahatsever Projesi'ne başvurular 8 Temmuz tarihinde başlayacak ve 25 Ağustos'a kadar devam edecek. Başvurular, 444 0 472 (ALO GSB) numarası üzerinden gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, gençler en az bir gün öncesinden iletişime geçerek başvurularını yapabilecekler.

Başvuru Şartları Neler?

Projeden yararlanmak isteyen gençlerin 18-30 yaş arasında olmaları gerekiyor. Öğrenci olma şartı aranmayacak olup, Türkiye genelindeki KYK yurtlarından faydalanabilecekler. Başvuru yaparken gençlerden T.C. kimlik kartı fotokopisi talep edilecek.

Detaylar ve Hizmetler

Proje kapsamında konaklayacak gençlerden herhangi bir ücret alınmayacak. Ancak yurtlarda kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacak. Konaklama süresi, aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece ile sınırlı olacak. Yurtlarda misafirlerin konaklama kurallarına uyum göstermesi ve huzurun korunması önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı?

Önemli Tarihler ve Kurallar

Konaklama süresi boyunca yurtlarda belirlenen giriş ve çıkış saatlerine uyulması gerekecek. Ayrıca, odalar her gün belirli saatler arasında temizlik için boşaltılacak ve evcil hayvan kabul edilmeyecek.

Editör: Havva Andırır