Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 KPSS Ortaöğretim başvurularının başladığını duyurarak adayların dikkatini çekti. İşte detaylar:

KPSS Ortaöğretim Başvurusu Nasıl Yapılır?Ücreti Ne Kadar?

KPSS Ortaöğretim (lise) başvuruları, 18 Temmuz 2024 tarihinde başladı ve 30 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru ücreti ise 350 TL olarak belirlendi. Başvuru sürecinde adayların dikkat etmesi gereken nokta, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamak ve gerekli ödemeyi yapmaktır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2024-2025 || Bu sene AÖL sınavları hangi tarihte, saat kaçta? Açık Lise sınav takvimi AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2024-2025 || Bu sene AÖL sınavları hangi tarihte, saat kaçta? Açık Lise sınav takvimi

Sınav Tarihi ve Sonuçların Açıklanması

KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 4 Ekim 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak. Bu tarihler, adayların sınav için hazırlıklarını tamamlamaları ve sonuçların açıklanmasını beklemeleri için belirleyici olacak.

Başvuru İşlemleri

Başvuru işlemleri için adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesine giderek gerekli adımları takip etmeleri gerekmektedir. Adaylar, kişisel bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra başvuru ücretini ödeyerek işlemlerini tamamlayabilirler. Başvuruların sona erdiği tarihe dikkat edilmesi, herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına önemlidir.

Editör: Havva Andırır