KPSS 2024 lisans sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Polislik başvuruları için gerekli taban puanlar ve detaylar merak konusu oldu. Adaylar, 2024 yılı için POMEM ve PAEM başvurularında hangi puan türlerinin geçerli olduğunu ve hangi taban puanların belirlendiğini öğrenmek istiyor. İşte bu konuyla ilgili güncel bilgiler...

2024 KPSS Polislik Taban Puanları Nedir?

2024 KPSS sonuçlarına göre, polislik başvurularında KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. Lisans mezunları için son dönemlerdeki taban puanların 60,00 olduğu bildirilmiştir. Adayların bu puanın üzerinde bir sonuç alması gerekmektedir. EGM tarafından yapılacak alımlarda, başvuruların kabul edilebilmesi için bu puan kriterinin karşılanması şartı aranmaktadır.

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

POMEM ve PAEM Başvurularında Hangi Puan Türü Geçerli?

Polislik başvurularında KPSS P3 puan türü kullanılmaktadır. POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ve PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) başvuruları için 2022 veya 2023 yıllarında alınan KPSS lisans puanlarının P3 türünden en az 60 puan olması gerekmektedir. Bu puan taban puan olarak belirlenmiştir ve bu sınavlarda bu seviyede veya üzerinde bir puan alan adaylar başvuru yapabilir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Dönem POMEM başvurularında adayların şu şartları sağlaması beklenmektedir:
T.C. vatandaşı olmak,
Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
KPSS P3 puan türünden Bakanlıkça belirlenecek taban puanın üzerinde puan almak,
Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın %80’ini almak,
30 yaşından gün almamış olmak,
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa olmamak ve belirli bir BMI aralığında olmak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Sağlık koşullarını taşımak,
Belirli adli ve idari suçlardan mahkum olmamak veya bu suçlardan herhangi bir soruşturma altında olmamak.
Bu şartların yanı sıra, adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almaları gerekmektedir.

2024 KPSS polislik taban puanları ve başvuru şartlarıyla ilgili olarak EGM tarafından yapılacak resmi duyurular takip edilmelidir. 

Editör: Havva Andırır