Kayseri'nin Danişmentgazi Mahallesi'nde meydana gelen ve gerginliğe yol açan olay sonrası Kayseri Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Valilikten Güvenlik Uyarısı

Kayseri Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye uyruklu bir şahsın 7 yaşındaki bir çocuğa yönelik taciz iddiasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır." Açıklamada ayrıca vatandaşların resmi makamların belirttiği açıklamalar haricinde herhangi bir eylemde bulunmamaları konusunda uyarı yapıldı.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 14 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 14 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 14 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 14 Eylül 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından İnceleme ve Destek

Taciz iddiasıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mağdur çocuğun, kardeşleri ve annesinin emniyet işlemlerinin ardından devlet korumasına alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız."

G R Y V H Q Z W M A Azg B T

Editör: Havva Andırır