Apple'ın merakla beklenen iPhone 16 serisi hakkında birçok iddia ve beklenti bulunuyor. İşte, iPhone 16 ile ilgili bilinenler ve beklenenler:

Çıkış Tarihi: iPhone 16 serisinin, 2024 yılının Eylül ayında duyurulması ve ön siparişlerinin 13 Eylül 2024 tarihinde başlaması öngörülüyor. Bazı modellerin ise 20 Eylül 2024 tarihinde sevkiyata başlaması bekleniyor.

Tasarım: Apple'ın iPhone 16 serisinde tasarımında radikal değişiklikler yapması bekleniyor. Özellikle, mikro-lens teknolojisi kullanılarak ekranın parlaklığının artırılması ve enerji tüketiminin azaltılması öngörülüyor. Ayrıca, yeni düğmeler eklenecek ve pil teknolojisi iyileştirilecek.

Ekran Teknolojisi: iPhone 16 serisinde OLED ekranların daha enerji verimli olması bekleniyor. Bu sayede, ekranın içindeki milyarlarca lensin uniform bir desen kullanılarak iç yansımayı azaltması sağlanacak, böylece artan yansıyan ışık güç tüketimi artmadan algılanan parlaklığı artıracak.

Elazığ’da son dakika deprem mi oldu 3 Mayıs, az önce Elazığ’da kaç şiddetinde oldu, çevre illerden hissedildi Elazığ’da son dakika deprem mi oldu 3 Mayıs, az önce Elazığ’da kaç şiddetinde oldu, çevre illerden hissedildi

Yeni Düğmeler: iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde Mute Switch'i değiştirecek ve tamamen yeni bir düğme eklenmesi planlanıyor. Ayrıca, yeni bir Capture Button da tüm iPhone 16 modellerine eklenecek ve fotoğraf ve video çekmek için kullanılacak.

Pil Teknolojisi: iPhone 16 Pro modellerinde daha yüksek kapasite ve uzun ömür sunan yığılmış pil teknolojisi kullanılması bekleniyor.

Depolama Kapasitesi: iPhone 16 Pro modelleri, maksimum depolama kapasitesini iki katına çıkarabilir ve 2TB'a kadar depolama seçeneği sunabilir.

5G ve Modem Yükseltmeleri: iPhone 16 Pro modelleri, daha hızlı ve gelişmiş 5G bağlantısı için Qualcomm'un Snapdragon X75 modemini kullanabilir.

A-Serisi Çipset: iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, A17 Pro çipset yerine farklı bir çipset kullanabilir.

iOS 18 ve AI Özellikleri: iPhone 16 serisi, iOS 18 ile birlikte gelecek ve bu sürümün, özellikle AI özelliklerinde önemli iyileştirmeler getirmesi bekleniyor.

Apple'ın iPhone 16 serisinde getireceği bu yenilikler, kullanıcılara daha uzun kullanım süresi, daha iyi performans ve daha gelişmiş teknoloji deneyimi sunmayı hedefliyor.