Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş, Suudi Arabistan'a görevli olarak gittiği sırada Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alındığı iddialarıyla gündemde. Eşi Pınar Demirbaş'ın Dışişleri Bakanlığı'na sunduğu dilekçe üzerine harekete geçen Türkiye, Suudi makamlarından gazeteci Demirbaş'ın durumu hakkında resmi bilgi talep etti.

Ailesinden Endişe Verici Açıklamalar

Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş, eşinin beş gündür ulaşılamadığını ve Suudi Arabistan'da gözaltında olduğunu öğrendiklerini belirtti. Son olarak 5 Temmuz 2024 tarihinde eşinden haber aldığını söyleyen Pınar Demirbaş, eşinin beklenen dönüş tarihinde Türkiye'ye dönmediğini ifade etti. Dışişleri Bakanlığı'na sunduğu dilekçede, eşinin gözaltına alındığını ve can güvenliğinden endişe duyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı?

Dışişleri Bakanlığı Harekete Geçti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, diplomatik kanallar aracılığıyla Suudi Arabistan makamlarından Demirbaş'ın durumu hakkında resmi açıklama talep etti. Habere göre, Bakanlık yetkilileri konuyu yakından takip ediyor ve Demirbaş'ın ailesine düzenli olarak bilgi veriliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Çağrı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Kurtuluş Demirbaş'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın gazeteci Demirbaş'ı gözaltına almasının kınandığı ve hükümetten gerekli diplomatik girişimlerde bulunmasının istendiği belirtildi.

Editör: Havva Andırır