2024 Temmuz ayıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24.73 oranında zam yapıldı. Ancak bu zam, kök maaş üzerinden hesaplanması sebebiyle bazı emeklilerin zamdan yararlanamama riski ortaya çıktı. Bu durumu çözmek adına en düşük emekli maaşı için özel düzenlemeler yapıldı ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamada, emeklilere dosya bazında 10 bin TL olarak asgari ödeme tutarının 12 bin 500 TL'ye yükseltildiği ifade edildi. Bu düzenleme ile 3 milyon 703 bin 788 emekliyi kapsayacak şekilde en düşük emekli maaşı artırıldı. Bu değişiklik, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve ekonomik sıkıntıları azaltmayı hedefliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Oranı ve Yeni Rakamlar Açıklandı! Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Oranı ve Yeni Rakamlar Açıklandı!

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatırılacak?

Emeklilere yapılan zamın yansıtılması için yapılacak düzenlemelerin, komisyon sürecinden geçtikten sonra Genel Kurulda kanunlaşması gerekiyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından emeklilerin hesaplarına yeni maaşlarının bu ay içinde yatırılması planlanıyor. Güler, bu düzenlemenin emeklilerin alım gücünü artırmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Editör: Havva Andırır