Emekli vatandaşlar, yılın ikinci yarısında aldıkları zam sonrası promosyonlarını güncellemeye yönelik araştırmalara hız verdiler. Bankalar arası rekabetle birlikte emekli promosyonları nasıl etkilendi, en yüksek promosyon tutarları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Yeni Emeklilik Sistemi Nasıl Şekillenecek, Emeklilik Yaşı Artacak mı ve Milyonlarca Çalışanı Hangi Değişiklikler Bekliyor? Yeni Emeklilik Sistemi Nasıl Şekillenecek, Emeklilik Yaşı Artacak mı ve Milyonlarca Çalışanı Hangi Değişiklikler Bekliyor?

Yeni Zamlarla Birlikte Emekli Promosyonları Artıyor mu?

Son dönemde emekli maaşlarına yapılan yüzde 24.73'lük zam, emeklilerin bankalardan alacakları promosyonları da etkiledi. Bankalar, emeklilerin maaş aralıklarına göre farklı promosyon seçenekleri sunuyor. Örneğin, Halkbank 10 bin ile 14 bin 999 TL arası maaş alanlara 8 bin TL, 15 bin TL ile 19 bin 999 TL arası maaş alanlara 10 bin TL, 20 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise 12 bin TL promosyon ödemesi yapıyor. Yeni zamla birlikte emekli maaşları arttığı için, maaşı bir üst limite çıkan emekliler daha yüksek promosyonlar alabilirler.

En Yüksek Promosyon Tutarı Ne Kadar?

Şu anda bankalarda en yüksek promosyon ödemesi 18.000 TL'ye kadar değişkenlik gösteriyor. Bankalar, SGK ile protokoller dahilinde emeklilere özel promosyon düzenlemeleri sunuyor ve bu tutarlar zaman zaman güncellenebiliyor.

Promosyonlar Daha da Artar mı?

Enflasyonun %25'in üzerine çıktığı 2024 yılının ilk yarısında, bankaların promosyonları daha da artırabileceği belirtiliyor. Bankalar, serbest piyasa koşullarında hareket ederek emeklilere sunulan promosyon miktarlarını gözden geçirebilir ve artırabilirler.

Emekli Sözleşmesi Yenilenmeli mi?

Emekliler, maaşlarındaki artışı göz önünde bulundurarak bankalarla promosyon sözleşmelerini yenilemeyi düşünebilirler. SGK'nın belirlediği taban aylık miktarı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiği için, promosyon miktarları da emeklilerin lehine revize edilebilir

Editör: Havva Andırır