Emekli maaşlarında yaşanan promosyon artışı, dolandırıcıları da harekete geçirdi. "Banka promosyonu arttı" ve "Maaşınızı evinize kadar getiriyoruz" gibi vaatlerle emeklileri dolandırmaya çalışan bu kişiler, sanal ortamda devriye geziyor.

Para 1 Jpg Wnx7

Organlarını başlayarak 4 hayata umut olan Melek defnedildi Organlarını başlayarak 4 hayata umut olan Melek defnedildi

Dolandırıcılık Nasıl Gerçekleşiyor?

Dolandırıcılar, "Banka promosyonu arttı" veya "Maaşınızı evinize kadar getiriyoruz" gibi mesajlar içeren linkleri emeklilere SMS veya sosyal medya üzerinden gönderiyor. Bu mesajlara tıklayan emekliler, dolandırıcıların hazırladığı sahte internet sitelerine yönlendiriliyor. Bu sitelerde, emeklilerden banka hesap bilgileri ve kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgiler isteniyor. Bu bilgileri ele geçiren dolandırıcılar, emeklilerin hesaplarını boşaltıyor ve kredi kartları ile alışveriş yapabiliyor.

0X0 Vadeli Mevduat Faizlerini Merak Edenler Bankada 150000 Tl Parasi Olana 41014 Tl Gelir 1711455507678

Uzmanlardan Uyarılar:

Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, emeklilere bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Küçükbezirci, şunları söylüyor:

  • "Emeklilerimize özellikle yaşlılarımıza tavsiyem şu; bir mesaj geldiği zaman onu işten anlayan çocukları olabilir, torunları olabilir, bu işle daha çok içli dışlı olan gençlere sorabilirler."
  • "Hiçbir banka tutup da bilgilerinizi güncelliyoruz diyerek size bir web sayfasının linkini göndermez."
  • "Kart üzerindeki güvenlik koduna değinen Doç. Dr. Küçükbezirci, “Kredi kartlarının arkasında CVV yazar, kredi kartının ya da kullanmış olduğunuz kartın sizin olup olmadığı, 3 rakamlı doğrulama kodları var. O kodları kesinlikle hiç kimseyle paylaşmamak gerekiyor. O kodu paylaştığınız anda kredi kartı artık sizin olmaktan çıkıyor. Karşı tarafın tamamıyla kullanımına geçmiş oluyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Emeklilerimize en büyük tavsiyelerden biri de bu” diye konuştu."

Para

Emeklilere Tavsiyeler:

  • Gelen mesajlardaki linklere tıklamayın.
  • Hiçbir bankadan size link içeren mesaj gelmez.
  • Bankacılık işlemleriniz için resmi banka şubelerine gidin veya internet bankacılığını kullanın.
  • Banka hesap bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
  • Kartınızın üzerindeki CVV kodunu asla kimseye vermeyin.
  • Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız, bankanızla veya ilgili resmi kurumla iletişime geçin.
  • 2024 Gunluk Yemek Bedeli Ne Kadar Oldu Yemek Parasi Gunluk Ne Kadar Yemek Ucreti Brut Ucrete Dahil Mi