Konya'nın Kadınhanı ilçesinde 1989 yılında dünyaya gelen Mevlana Kürkçü, kamu hizmetindeki başarılı kariyerine Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki yeni göreviyle devam ediyor. Eğitim hayatına Kadınhanı Raziye Hatun İlköğretim Okulu'nda başlayan Kürkçü, lise eğitimini Konya Selçuk Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise tam burslu olarak Koç Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde aldı.

Kariyerinin İlk Adımları ve Kamu Hizmeti

Kürkçü, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladıktan sonra, 2017 yılında Avrupa Konseyi Demokrasi ve Yönetim Komitesi'nde Türk Delegeliği görevini üstlendi. Kamu yönetimi alanında önemli deneyimler edinen Kürkçü, 2019 yılında Kaymakam adayı olarak Konya Valiliği'nde göreve başladı. Ardından Aydın'ın Çine ilçesi ile Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Kaymakam Refikliği görevlerini başarıyla yürüttü.

Çorum Valiliğine  atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Çorum Valiliğine atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Son Görev Yeri ve Yeni Atama: Diyarbakır Hani Kaymakamı

2021 yılında Ankara'da aldığı Kaymakamlık Kursu sonrasında Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Kaymakam olarak görev alan Kürkçü, 2023 yılında Kırşehir Vali Yardımcılığı görevine başladı. Son olarak, Kürkçü'nün 2024 yılı itibarıyla Diyarbakır'ın Hani ilçesine kaymakam olarak atanması kamuoyunda olumlu yankı uyandırdı.

Kişisel Yaşam ve Dil Yetkinliği

Evli olan Mevlana Kürkçü, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir. Kariyerindeki başarılarını ve kamu hizmetine olan katkılarını sürdüren Kürkçü'nün, yeni görevinde Hani ilçesine katkı sağlaması bekleniyor.

Editör: Havva Andırır