Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ın, Napoli forması giyen Leo Ostigard’ı gündemine aldığı iddia edildi. Norveçli savunma oyuncusunun güçlü fiziği ve etkili sağ ayağı, onu dikkat çeken bir futbolcu haline getiriyor. Peki, Leo Ostigard kimdir ve kariyerinde hangi takımlarda forma giymiştir?

Leo Ostigard’ın Biyografisi ve Kariyer Geçmişi

28 Kasım 1999 tarihinde Norveç’in Kristiansand şehrinde dünyaya gelen Leo Ostigard, 182 cm boyunda ve 80 kilo ağırlığındadır. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanan Ostigard, futbol kariyerine Molde altyapısında başlamıştır. 2017-2018 sezonunda Molde A Takımı’na yükselen oyuncu, sonraki sezon Viking takımına kiralanmıştır.

Ostigard’ın Avrupa kariyeri, 2018-2019 sezonunda Brighton’a transfer olmasıyla başlamıştır. Brighton’daki performansının ardından, Ostigard sırasıyla St. Pauli, Coventry City, Stoke City, Genoa ve Napoli takımlarında oynamıştır. Napoli ile sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek olan Ostigard, 2023-2024 sezonunda Serie A’da 25 maçta forma giymiş ve Şampiyonlar Ligi’nde 4 maçta süre almıştır. Napoli kariyerinde toplamda 43 maça çıkan oyuncunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro’dur.