Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'ne ilişkin çıkan haberleri yalanladı. Bakanlık sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un zirveye devlet statüsünde katıldığı ve Bakan Hakan Fidan'ın kendisiyle resmi bir görüşme gerçekleştirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Keçeli, bu iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Fener Rum Patriği İddiaları Asılsız Çıktı

Ayrıca, zirvenin sonunda kabul edilen Ortak Bildiri'ye Fener Rum Patrikhanesi'nin imzasının eklenmesiyle ilgili çıkan iddiaların da doğru olmadığına dikkat çekildi. Bakanlık, bu konuda zirvenin düzenleyicileri olan İsviçre ve Ukrayna'dan açıklama talep ettiğini ifade etti.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş kimdir, nereli kaç yaşında? Dursun Ataş İyi Parti'den neden istifa etti? İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş kimdir, nereli kaç yaşında? Dursun Ataş İyi Parti'den neden istifa etti?

Keçeli'nin açıklamasında ayrıca, Fener Rum Patrikhanesi'nin statüsüne ilişkin olarak Türkiye'nin devlet politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı da vurgulandı. Bu açıklama, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler ve dini liderlik konularında tutumunu netleştirmeyi amaçlıyor.

Editör: Havva Andırır