UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Atalanta ile Sporting karşı karşıya geldi ve mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılan Atalanta, çeyrek finale yükselmeyi başardı. İtalyan ekibine turu getiren golleri 46. dakikada Ademola Lookman ve 59. dakikada Gianluca Scamacca kaydetti. Sporting'in tek golü ise 33. dakikada Pedro Goncalves'ten geldi.

ZTK Beşiktaş-Trabzonspor (BJK-TS) tarihi (ne zaman) nerede, maç saati? Hangi kanalda? ZTK Beşiktaş-Trabzonspor (BJK-TS) tarihi (ne zaman) nerede, maç saati? Hangi kanalda?

Karşılaşma boyunca etkili bir performans sergileyen Atalanta, rakibine karşı üstünlüğünü sahaya yansıtarak istediği sonucu aldı. Ademola Lookman'ın 46. dakikadaki golüyle öne geçen Atalanta, Gianluca Scamacca'nın 59. dakikadaki golüyle skoru 2-0'a getirdi. Sporting ise Pedro Goncalves'in 33. dakikadaki golüyle skoru dengelemeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Bu galibiyetle birlikte Atalanta, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İtalyan ekibinin çeyrek finaldeki rakibi, 15 Mart Cuma günü yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak. Atalanta, çeyrek finaldeki mücadelesine bu önemli galibiyetin moraliyle hazırlanacak.