Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim dönemi için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme tarihleri henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da, önceki yıllardaki uygulamalardan yola çıkarak bu yılki tarihler hakkında tahminlerde bulunulabilir. Geçtiğimiz yıl AÖL 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 ile 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. 2024 yılı için de benzer tarihlerde kayıt ve yenileme işlemlerinin yapılması bekleniyor.

AÖL 1. dönem sınavları ise 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Sınavdfgldfkgdlfk

AÖL Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, işlemlerini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde gerçekleştirebilirler. İlk kayıt işlemleri için öğrenciler, belirlenen bankalara (Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası) ilk kayıt ücretlerini yatırmalıdır. Alternatif olarak, ödeme.meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ile kayıt ücretini ödeyebilirler. Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra gerekli evraklarla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak kayıt işlemlerini yapabilirler.

Ücret muafiyeti bulunan öğrenciler, ilk kayıt ücretini ödemeden kayıt yaptırabilirler.

66C442Ee763F277308Da46B8

2024 yılında infaz koruma memuru atamaları için KPSS P94 puanı kaç olacak? Gardiyanlık başvuruları için minimum puan ne olmalı? 2024 yılında infaz koruma memuru atamaları için KPSS P94 puanı kaç olacak? Gardiyanlık başvuruları için minimum puan ne olmalı?

AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Mevcut AÖL öğrencilerinin kayıt yenileme işlemleri, il ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır. Öğrenciler, kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra, sistem üzerinden otomatik olarak kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilir. Bu süreçte öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurmalarına gerek yoktur.

Ösym Sınav

Kayıt yenileme işlemi için ilan edilen tarihler arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılır. Ödemeyi yapan öğrencilerin öğrencilik durumu ertesi gün "Aktif" olarak güncellenir. Öğrenciler, kayıt yenileme işlemleri tamamlandıktan sonra öğrenci numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınavlarına girecekleri dersleri seçmeli ve diğer bilgilerini güncellemelidirler.

Editör: Zeliha YAKUT