Almanya'nın Solingen kentinde 25 Mart 2024 Cumartesi günü gece yarısı çıkan bir yangında 28 ve 29 yaşlarındaki iki genç ile 3 yaşında ve 5 aylık iki Türk bebek hayatını kaybetti. Yangının kundaklama sonucu olduğu ortaya çıktı.

Olay Yeri Kan Gölüne Döndü:

Yangın, Solingen'de Türklerin yaşadığı bir binada saat 02.30 sıralarında çıktı. Yangında 9'u ağır 21 kişi yaralandı. Yanan evin eski sahibinin Türk olduğu ve daha sonra bir Polonyalı'ya satıldığı öğrenildi. Yaralanan birçoğunun da pencerelerden atladığı ve durumunun ağır olduğu belirlendi.

Kundaklama Şüphesi:

Yapılan incelemede, ahşap merdiven boşluğuna yanıcı madde atıldığı ve yangının hızla bütün binayı sardığı belirlendi. Bu olaydan birkaç gün önce de, koridordaki bir bebek arabasının ateşe verildiği belirlendi.

Savcılıktan Açıklama:

Olayı soruşturan savcı Heribert Kaune-Gebhardt, "Deliller, kurbanların yangından kaçmak isterken merdiven boşluğunda can verdiğini gösteriyor" dedi.

Failler Aranıyor:

Yangını kimin çıkardığı ise henüz kesinleşmedi. Polis, şüphelileri görenlerin ya da olayla ilgili bilgisi olanların kendilerine başvurmalarını istedi.

Olayı Kınama Yağdı:

Olay Türkiye'de ve Almanya'da büyük tepkilere yol açtı. Politikacılar ve sivil toplum kuruluşları saldırıyı kınadı.

Ruhsatsız maden ocakları kapatıldı Ruhsatsız maden ocakları kapatıldı

Geçmişte Yaşanan Olaylar:

Solingen'de 29 Mayıs 1993'te ırkçıların ateşe verdiği evde 5 Türk yanarak hayatını kaybetmişti. Bu olay Almanya'da büyük bir travmaya neden olmuştu.