İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), 2023-2024 yılı telafi sınavının tarihini ve detaylarını duyurdu. Telafi sınavına, bitirme sınavına katılmayan veya girdiği sınavlarda başarısız olan (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notuna sahip öğrenciler katılabilecek.

MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek? MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek?

AUZEF Telafi Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

AUZEF telafi sınavı, 3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde iki gün boyunca gerçekleştirilecek. Sınavlar, sabah ve öğle oturumları olmak üzere toplam üç oturumda düzenlenecek. Her ders için 20 soru sorulacak ve soruları çözmek için adaylara 30 dakika süre verilecek.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

Sınav giriş belgeleri, İstanbul Üniversitesi'nin resmi sınav portalı olan http://auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden, AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile erişime açılmıştır. Adaylar, bu belgeleri alarak sınavlara giriş yapabileceklerdir.

Yanlış Cevapların Etkisi Nedir?

Açıköğretim programlarında, dört yanlış cevap bir doğru cevabı etkileyerek, yapılan her yanlış cevap için toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir. Uzaktan öğretim programlarında ise bu kural uygulanmamaktadır. Ayrıca, ara/vize sınavlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/bütünleme sınavlarının ise %70 olarak belirlenmiştir.

Editör: Mehmet Çetil