Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, son dönemde gündemde olan 500 TL'lik banknot ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karahan, ''500 TL çıkacak mı?'' sorusuna ilişkin beklenen yanıtı verdi.

KARAHAN'DAN YENİ BANKNOT AÇIKLAMASI

Başkan Karahan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tedavüldeki küpür kompozisyonu değişimlerini takip ediyoruz. İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, 500 TL'lik banknotun basılması konusunda bir ihtimal olduğunu gösteriyor ancak net bir kararın henüz verilmediğini ortaya koyuyor.

DOLAŞIMDAKİ BANKNOTLAR

Şu an için Türkiye'de dolaşımda bulunan banknotlar şunlardır:

200 Türk Lirası

100 Türk Lirası

50 Türk Lirası

Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı? Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı?

20 Türk Lirası

10 Türk Lirası

5 Türk Lirası

500 TL'lik banknotun çıkıp çıkmayacağı konusu, merakla beklenen bir konu olmaya devam ediyor. TCMB'nin küpür kompozisyonu değişimlerini takip edeceğini ve ihtiyaç duyulması halinde gerekli adımların atılacağını belirtmesi, ilerleyen dönemlerde yeni bir banknotun basılma ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Bu süreci yakından takip etmek ve resmi açıklamaları izlemek önemlidir.