Çay sohbetinde Fatih Erbakan neden yok, neden çağrılmadı? Yeniden Refah fotoğrafla yanıt verdi Çay sohbetinde Fatih Erbakan neden yok, neden çağrılmadı? Yeniden Refah fotoğrafla yanıt verdi

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme saatleri belirlendi. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda, adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy kullanabilecekler. Oy verme günü seçmen kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını, YSK'nin internet sitesi, e-Devlet kapısı veya Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması üzerinden öğrenebilecekler.

Seçimlerde oy verme saatleri 32 ilde farklılık gösterecek. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyo ve televizyon gibi yayın organlarında seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında sadece YSK'nin seçimle ilgili haber ve açıklamaları yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.