Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu 6 bin erkek ve bin 500 kadın olmak üzere toplamda 7 bin 500 öğrenci alımı için başvurular sona erdi. Adaylar, http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresiyle girip ön başvurularını tamamladılar. Ön başvuru sonuçlarının merakla beklenmesinin ardından, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile adayların sınavlara katılma hakkı kazandıkları duyuruldu.

Başvuru Sonuçları Açıklandı
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 31. Dönem POMEM sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar 17 Nisan'da ilan edildi. Adaylar, sonuçları e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayabilecekler.

Sınav Ücreti ve Ödeme Süreci
Sınavlara katılmaya hak kazanan adayların dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu ise sınav ücreti ve ödeme süreci. 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav başvuru ücreti olarak 1.050.00 TL (bin elli Türk Lirası) ödemek zorundadır. Sınav ücreti, 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Halkbank'ın Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "31. Dönem POMEM Giriş Sınavı" isimli hesabına yatırılacaktır.

Ankara’da 2-3 Mayıs metro neden çalışmıyor, ne zaman Metro çalışacak? Ankara’da 2-3 Mayıs metro neden çalışmıyor, ne zaman Metro çalışacak?

Ödeme Yöntemleri ve Hatırlatmalar
Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılabilecektir. Diğer bankaların şubeleri, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır. Adayların bu önemli tarihleri ve ödeme yöntemlerini dikkate alarak sınav sürecine hazırlanmaları gerekmektedir.

Sonraki Adımlar ve Sınav Aşamaları
POMEM sınavlarına girmeye hak kazanan adaylar, ön sağlık kontrolünden geçirilerek sınavlara katılma sürecine dahil edilecektir. Sınavlar, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı olmak üzere belirlenen aşamaları içerecektir. Detaylı bilgi ve sınav takvimi, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulacak ve adaylar internet üzerinden güncel bilgilere ulaşabileceklerdir.