Genel

275 Kontenjanlı TBMM Sürekli İşçi Alım İlanı: TBMM personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? TBMM personel alımı başvuru şartları nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 275 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Bu durum, iş arayan vatandaşlar arasında büyük bir heyecan yarattı.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 275 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Bu durum, iş arayan vatandaşlar arasında büyük bir heyecan yarattı. Başvuruların 14 Ekim 2024 tarihinde başladığı ve 27 Ekim 2024 tarihinde sona ereceği belirtildi. TBMM personel alımı ile ilgili detaylar ise araştırılmaya devam ediyor.

TBMM Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

TBMM personel alımına başvurmak isteyen adaylar, başvurularını yalnızca elektronik ortamda gerçekleştirebilirler. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya doğrudan Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapılmalıdır. Kişisel başvurular, belgegeçer, faks, kargo, posta veya e-posta gibi yöntemlerle kabul edilmeyecektir.

Kura Tarihi ve Yeri Ne Zaman?

Kura çekimi, 18 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00’da noter huzurunda TBMM’de gerçekleştirilecektir. Kura çekiminin canlı olarak izlenebileceği internet adresinin bağlantısı, TBMM’nin resmi web sitesinde “Duyurular” bölümünde paylaşılacaktır.

TBMM Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvurular için belirlenen bazı şartlar bulunmaktadır. Adayların Türk vatandaşı olmaları, başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş olmaları ve kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu kapsamında belirli suçlardan mahkûm olmamak, erkek adayların askerlik durumu itibarıyla herhangi bir ilişiği bulunmamak ve görevini yapmaya engel sağlık sorunlarının olmaması gibi kriterler de yer almaktadır.