Bursa'da Uşak Cezaevi'nden izinli çıkan Mesut A., 23 Mart 2024 Perşembe günü akılalmaz bir vahşete imza attı. Para vermediği gerekçesiyle ablası N.A.'yı balkonda bıçakla rehin alan cani, Bursa'yı büyük bir paniğe sürükledi. Yaklaşık bir saat süren nefes kesici bir gerilim yaşanırken, abla N.A. soğukkanlılığı ve cesaretiyle hayatta kalmayı başardı.

Aw168934 01

Kan Donduran Olay:

Mesut A., Uşak Cezaevi'nden izinli olarak Bursa'ya geldi ve babası ile ablası N.A.'nın yaşadığı eve gitti. Para vermediği gerekçesiyle ablasını balkonda bıçakla rehin alan cani, adeta bir film sahnesini gerçeğe dönüştürdü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polisin Cesaret Operasyonu:

Olay yerine gelen polis ekipleri, caniyi sakinleştirmeye çalışmak için uzun süre dil döktü. Öfkeli adam, elindeki bıçakla ablasına tehditler savurdu. Bu sırada, Mesut A.'nın babası polis ekiplerince evden çıkarıldı. Balkon kapısını kitleyen caniye karşı abla N.A. soğukkanlılığını korudu. Bir fırsat bulduğunda kendini merdivenlere atarak aşağı indi. Arkasından gelen cani, ekipleri görünce elindeki bıçağı bırakarak teslim oldu. Abla N.A., caniden kaçarken merdivenlerden düşerek hafif yaralandı. Etkisiz hale getirilen cani Mesut A., ekiplerce gözaltına alındı.

Yaralı Abla Hastanede:

Hafif şekilde yaralanan abla N.A. hastaneye kaldırıldı ve tedavisi başlatıldı.

Caninin Emniyetteki Sorgusu:

Mesut A.'nın emniyetteki sorgusu sürüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.