Balıkesir’de ekmeğe zam geldi mi, ekmeğe ne kadar zam yapıldı? Balıkesir’de ekmeğe zam geldi mi, ekmeğe ne kadar zam yapıldı?

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının üzerinden 1 ay geçerken, gözler yerel seçim görevli ücretlerine çevrildi. Yerel seçimlerde görev alan sandık görevlilerine bu yıl 2.088 lira, partili üyelere ise 696 lira ödeme yapılacak. Sandık kurulu başkanlarına yapılacak ödeme 2.947 liraya kadar çıkarken, bina sorumlularına ise 2.936 lira verilecek. Yüksek Seçim Kurulu henüz yerel seçim görevli ücretlerini hesaplara aktarmaya başlamadı. Mayıs ayı içerisinde ödemelerin yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

ÖDEMELER BANKA HESAPLARINA YATIRILACAK

Yerel seçimlerde görev yapan partili üye, sandık görevlisi, sandık kurulu başkanı ve bina sorumlularına ödemeler elden yapılmıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi seçim görevli ücretleri, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ödemeler hesaplara aktarıldıktan sonra banka şubeleri üzerinden seçimde görev yapanlar ödemelerini alabilecek. Bir önceki yılda seçim paraları, kamu bankaları aracılığıyla yatırılmıştı.

ÖDEME SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Sandık görevlisi, partili üye, sandık kurulu başkanı ve bina sorumlularına yapılacak ödemelerin herhangi bir sorgulama ekranı bulunmuyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından ödemeler başladıktan sonra yerel seçimlerde görev yapanlar, bankaların müşteri hizmetleri üzerinden seçim paralarının yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

2024 YEREL SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ:

  • Sandık Görevlileri: 2.088 TL
  • Partili Üyeler: 699 TL
  • Sandık Kurulu Başkanı: 2.947 TL
  • Bina Sorumluları: 2.936 TL