Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Ramazan Bayramı takvimini duyurdu. Bayram tatilleri, resmi tatil olduğundan belediye, kaymakamlık, muhtarlık ve diğer tüm kamu kurumları hizmet vermeyecek. Ramazan ayının gelmesiyle beraber çalışanlar ise bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Önceden yıllık izin planlaması yapmaya hazırlananlar, tatil süresine göre rezervasyon işlemlerini gerçekleştirecek. Dini günler, hicri takvime göre hesaplandığından bir önceki yıla göre farklı tarihlere denk geliyor. Bu yıl bayram tatili geçtiğimiz yıla göre daha erken başlayacak. İşte 2024 Ramazan Bayramı ne zaman ve bayram günleri…

RAMAZAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı, Nisan ayının 4. haftasında idrak edilmişti. Bu yıl ise Ramazan Bayramı, Nisan ayının 2. haftasına denk geliyor. Ramazan Bayramı’nın bir gün öncesi arefe günü olarak kabul edildiğinden yarım gün olacak. İşte, Ramazan Bayramı takvimi:

Ramazan Bayramı Arefe günü: 9 Nisan Salı
Ramazan Bayramı 1. günü: 10 Nisan Çarşamba
Ramazan Bayramı 2. günü: 11 Nisan Perşembe
Ramazan Bayramı 3. günü: 12 Nisan Cuma (son)

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Daha önceki yıllarda bayram tatilinin uzatılması için arefe ve daha öncesindeki günler idari izin sayılarak bayram tatilinin uzatılması kararı alınmıştı. Ancak 2024 yılına ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile arife gününün idari izin olması durumunda bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar günü sona erecek. Bu durumda tatil 9 güne yükselecek.

RAMAZAN BAYRAMINDA KAPALI OLAN KURUMLAR

Okullarda ara tatil, bu yıl Ramazan Bayramı tarihlerine denk geliyor. Bu sebeple okullar bayram günü kapalı olacak. Okullarla beraber üniversitelerde tatil olacak. Okullar ve üniversitelerin yanı sıra bankalar, eczaneler, borsa, belediyeler, kaymakamlıklar, valilikler, noterler, nüfus müdürlükleri, hastaneler (acil servis dışında) kapalı olacak.

DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 2024

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim? Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim?

REGAİB KANDİLİ: 11 OCAK 2024 PERŞEMBE
ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI: 12 OCAK 2024 CUMA
MİRAÇ KANDİLİ: 6 ŞUBAT 2024 SALI
BERAT KANDİLİ: 24 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ
RAMAZAN BAŞLANGICI: 11 MART 2024 PAZARTESİ
KADİR GECESİ: 5 NİSAN 2024 CUMA
AREFE: 10 NİSAN SALI
RAMAZAN BAYRAMI: 10-11-12 NİSAN (ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA)
KURBAN BAYRAMI AREFESİ: 15 HAZİRAN CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI: 16-17-18-19 HAZİRAN (PAZAR-PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA)
AŞURE GÜNÜ: 18 TEMMUZ 2024 SALI
MEVLİD KANDİLİ: 14 EYLÜL 2024 CUMARTESİ