ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte?

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri tamamlanmış olmasına rağmen, YKS tercih sonuçları henüz açıklanmamıştır. Adaylar, tercih sonuçlarının açıklanma tarihini merakla beklemektedir. ÖSYM tarafından sonuçlar açıklandığında, konu hakkında detaylı bilgilere haberimizde yer verilecektir.

Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz, kazanan adaylar için kayıt işlemleri başlayacaktır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversite kayıt tarihleri 19-23 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir. Elektronik kayıt işlemleri ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YKS Ek Yerleştirme Tarihleri ve İşlemleri Nasıl Olacak?

Üniversite kayıtlarının ardından, boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Ek yerleştirme sürecinde, boş kalan yerler ÖSYM tarafından merkezi olarak ilan edilecek ve yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır. Ek yerleştirme ücreti 80 TL olarak belirlenmiş olup, bu ücret yatırılmadığı takdirde tercihlerin geçersiz sayılacağı belirtilmiştir. Şehit aileleri, gaziler ve bunların çocukları için ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Editör: Havva Andırır