2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların gözleri tercihlerle ilgili bilgilere çevrildi. ÖSYM, sınav sonuçlarını 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklayacak. Bu tarihten itibaren, DGS tercih süreciyle ilgili detayların netleşmesi bekleniyor.

DGS Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

DGS tercih süreci henüz başlamadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte tercih işlemleri başlayacaktır. 2024 DGS tercih kılavuzu yayınlandığında, adaylar hangi tarihler arasında tercih yapabilecekleri ve tercih süreci ile ilgili detayları öğrenebilecektir. Kılavuz yayımlandığında, tercihlerin nasıl yapılacağı ve diğer önemli bilgileri içeren açıklamalar da yapılacaktır.

Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri

DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

2024 DGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmamıştır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak duyurularla, kılavuzun ve tercihlerle ilgili detayların paylaşılması beklenmektedir. Sonuçların açıklanmasının ardından, adayların tercihlerini yapabilmesi için gerekli bilgilerin ve tarihlerinin kılavuzda yer alması öngörülmektedir. Kılavuzun yayınlanmasının ardından, adaylar tercihlerini kılavuzdaki bilgilere göre yapabilecektir.

66Bb03Dd6244F026B986Ff87

Adaylar En Fazla Kaç Tercih Yapabilecek?

DGS tercihlerinde adaylar, mezun oldukları alanla ilgili lisans programları arasından, Tablo-1'de belirtilen koşulları karşılamak şartıyla en fazla 30 tercih yapabilecektir. Adaylar, bu 30 tercihi istek sırasına göre düzenleyebilirler. Tercihlerin tümünün yapılması zorunlu değildir; adaylar, istedikleri sayıda tercih yapma hakkına sahiptirler. Tercihlerin sıralaması, adayların yerleştirilme olasılıklarını etkileyebilir, bu nedenle dikkatli bir tercih yapma süreci önem taşımaktadır.

Sonuçların açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından, adaylar detaylı bilgiye ulaşarak, tercihlerine yönelik adımları atabileceklerdir. ÖSYM’nin resmi web sitesinden ve diğer duyuru kanallarından güncel bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.

Editör: Zeliha YAKUT