Spor

Orkun Kökçü kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Orkun Kökçü hangi takımlarda oynadı? Orkun Kökçü Futbol Kariyeri

Orkun Kökçü, 29 Aralık 2000 tarihinde Hollanda'nın Haarlem şehrinde dünyaya gelmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan Kökçü, Türk kökenli bir futbolcu olup, kariyerine genç yaşta başlamıştır.

Abone Ol

Orkun Kökçü, 29 Aralık 2000 tarihinde Hollanda'nın Haarlem şehrinde dünyaya gelmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan Kökçü, Türk kökenli bir futbolcu olup, kariyerine genç yaşta başlamıştır. Futbolculuk yetenekleri ile dikkat çeken Orkun, hem kulüp takımlarında hem de milli takımda önemli başarılara imza atmıştır.

Hangi Takımlarda Futbol Oynadı?

Orkun Kökçü, 2014 yılında Feyenoord'un gençlik akademisine katılmıştır. 17 Eylül 2018 tarihinde KNVB Kupası'nın ilk turunda VV Gemert karşısında 17 yaşında Feyenoord formasıyla ilk kez sahaya çıkarak, bu maçta takımının ikinci golünü kaydetmiştir. Eredivisie'deki ilk lig maçını ise 9 Aralık 2018'de FC Emmen'e karşı oynamış ve bu karşılaşmada hem gol atmış hem de asist yapmıştır. Orkun, Feyenoord ile olan sözleşmesini 10 Nisan 2019’da 2023 yılına kadar uzatmıştır.

Milli Takım Kariyeri Nasıldır?

Orkun Kökçü, kariyerinde Hollanda U-17, U-18 ve U-19 milli takımlarında mücadele etmiştir. 2019 yılında Türkiye millî takımında oynamak istediğini açıklamıştır. 6 Eylül 2019 tarihinde Türkiye U-21 takımının formasını giymeye başlamış ve 2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme maçında İngiltere U-21 takımına karşı mücadele etmiştir. 28 Ağustos 2020'de ise Türkiye millî futbol takımına çağrılmıştır.

Orkun Kökçü Aslen Nerelidir?

Orkun Kökçü’nün ailesinin kökenleri Türkiye’nin Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez köyündendir. Ailesinin Türk kökenleri, Kökçü'nün milli takım tercihini etkilemiş ve bu sayede Türkiye futboluna katkı sağlama arzusunu güçlendirmiştir.