Genel

MHP Lideri Bahçeli: "Türk-Kürt Kardeştir, Aramıza Giren Kalleş, Kanser Hücresidir, Kahrolmaya Mahkumdur!"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, gündemdeki konulara dair değerlendirmeler yaparak, Türk ve Kürt halkları arasındaki birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

Bahçeli’nin El Sıkışma Mesajı Nedir?

Devlet Bahçeli, konuşmasında TBMM açılışında Demokrasi ve Emek Partisi (DEM) milletvekilleri ile el sıkışmasının altını çizdi. "Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Samimi ve iyi niyetli bir eldir" diyen Bahçeli, bu elin bir süreç değil, kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatıldığını ifade etti. Ayrıca, CHP yönetimine seslenerek, "4 parçalı Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız, değil misiniz? Açıklayın da görelim" dedi.

Terör ve Siyaset Üzerine Ne Dedi?

Bahçeli, Türkiye'nin karşılaştığı sorunların çözümünün siyasetle olacağını vurguladı. "Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah. Arası, ortası yoktur" diyerek, bölücü terörün kökünün kazınması gerektiğini belirtti. Bahçeli, Türk ve Kürt halklarının bin yıllık kardeşliğinin pekiştirilmesi gerektiğine inandığını dile getirdi.

Türk-Kürt Kardeşliği Üzerine Vurgular

Konuşmasında Türk-Kürt kardeşliği üzerinde durarak, araya girenlerin "kalleş" ve "kanser hücresi" olduğunu söyleyen Bahçeli, bu tür tahriklerin karşısında durulması gerektiğini belirtti. "Türk-Kürt kardeştir, araya giren kalleştir, kamburdur, kanser hücresidir, kahrolmaya mahkûmdur" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, DEM Partisi’nin uzattığı eli sabote etmek isteyenlerin, tahrik ortamından uzak durmasının herkesin hayrına olacağını ifade etti.