Zira bazı gıdaları tüketerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. İştah bastıran, doygunluk hissi veren ve metabolizmayı hızlandırarak yağları eriten bu gıdalar kilo verme sürecini kolaylaştırabilir. Kalorisi düşük ancak besin değeri yüksek olan bu gıdalar diyet planlarının vazgeçilmezidir. Bu yazıyı çeşitli terimler kullanarak yazabiliriz.

Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor


 

Diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulamıyorsanız bazı besinlerin yağ yakıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulamıyorsanız bazı besinlerin yağ yakıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.

  ZENCEFİL 

Zencefil, metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile yağları yakar. Aynı zamanda antiviral ve antiinfalamatuar etkisi gösterir. Vücutta yağ dokusunun artması inflamasyonu da artırır.

Yemeklerde zencefil tüketmek metabolizma hızını %20 oranında artırıyor. Bu özelliği ile sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. 

KIRMIZI MEYVELER

KIRMIZI MEYVELER 

Yaban mersini, çilek, ahududu, kızılcık gibi kırmızı meyveler yüksek antioksidan, düşük karbonhidrat içeren meyvelerdir . Dolayısıyla düşük kalori içerirler ve kilo kaybına yardımcı olur.

Bu besinleri düzenli tüketmek vücutta depolanan yağları cayır cayır yakar. Fazla kilolarınızdan kurtulmak için kırmızı meyveleri diyet listenize ekleyebilirsiniz.

YUMURTA 

Her sabah haşlanmış yumurta tüketmek gün boyu tok hissetmenizi sağlar. İçerisinde bol miktarda protein barındıran haşlanmış yumurta gün içerisinde daha az kalori almanıza yardımcı olur.

Açlığınızı bastırmak istiyorsanız her sabah kahvaltıda yaşlanmış yumurta tüketebilirsiniz. Az kalorili olması ve doyuruculuğu nedeniyle diyette yumurtanın beyazı tercih edilebilir.

Demir, fosfor, potasyum ve magnezyum açısından zengin olan yumurta gün boyu dinç kalmanıza da yardımcı olur.

AVOKADO 

Avokado içerisinde yüksek miktarda A vitamini içerir. Bu sayede vücuda enerji verir ve gün boyu zinde hissetmenizi sağlar. Her kahvaltıda yarım avokado yemek enerjik olmanıza yardımcı olur.

Avokado, kan şekerini dengede tutar ve tatlı krizlerini engeller. Avokadonun kilo vermeye çalışanlara bir başka faydası da uzun süre tokluk hissi vermesi oluyor.

Avokado içerisinde bol miktarda lif barındırdığı için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

YEŞİL ÇAY

YEŞİL ÇAY 


Yeşil çayda kafeinin yanı sıra yüksek miktarda fenolik bileşikler bulunur. Yeşil çay içeriğindeki afein ve kateşinle yağ yakımını destekler. Kilo kaybını kolaylaştırır.

Termojenik etkisi ile metabolizma hızında da artış sağlar. Yeşil çay sindirim sistemini düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler. Kabızlığı engeller. Her gün 1 fincan yeşil çay içerek yağ yakımını destekleyebilirsiniz.