NOW Tv Çalar Saat programının konuğu olarak katılan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, 1974 yılında Edirne'de doğmuştur. İlköğretimini Keşan Atatürk İlköğretim Okulu'nda tamamlamış, ortaokul ve lise eğitimini ise Tekirdağ Anadolu Lisesi'nde almıştır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak avukatlık mesleğine adım atmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Akalın, aynı zamanda tarım işletmeciliği de yapmaktadır.

'Yargı Veda' gecesinin biletleri ne kadar, satışa çıktı mı? 'Yargı Veda' gecesinin biletleri ne kadar, satışa çıktı mı?

SİYASİ KARİYERİ VE AKTİVİTELERİ

Mehmet Tolga Akalın, siyasi hayatına ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde başlamıştır. Birçok görevde bulunan Akalın, 2011-2012 yılları arasında MHP Edirne İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir. İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan Akalın, partinin kurulduğu günden itibaren aktif olarak görev almıştır. 20 Eylül 2020 tarihli olağan kongrede Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Daha sonra Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

DİĞER AKTİVİTELERİ VE İLGİ ALANLARI

Mehmet Tolga Akalın, aletli dalış ve geleneksel savaş sanatları ile iaijutsu eğitmenliği yapmaktadır. Ayrıca enduro motor kullanıcısı olan Akalın, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere de katılmaktadır.

Mehmet Tolga Akalın, genç yaşına rağmen siyasi arenada önemli görevler üstlenmiş ve partisi için aktif olarak çalışmış bir isimdir. İYİ Parti'nin içinde ve dışında önemli görevlerde bulunan Akalın, siyasi kariyerine devam etmekte ve partisinin başarısı için çalışmalarını sürdürmektedir.