2024 Öğretmen Atamaları Ne Zaman? MEB Öğretmen Atama Takvimi ve Kontenjanları

2024 yılında gerçekleştirilecek öğretmen atamalarıyla ilgili bekleyiş devam ediyor. Binlerce eğitim fakültesi mezunu aday, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklayacağı atama takvimini ve kontenjanları heyecanla bekliyor. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamaya göre, 2023 KPSS puanlarıyla öğretmen ataması yapılacak ve atama takvimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda oluşturulacak.

Indir-25

Öğretmen Atama Takvimi:

Öğretmen atama takvimi ile ilgili net bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ancak Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, atama takviminin belirlenmesi için önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kabine Toplantısı'na odaklanılacak. Takvim oluşturulduktan sonra, MEB tarafından resmi bir duyuru yapılacaktır.

Öğretmen Atama Kontenjanları:

Öğretmen atama kontenjanları, MEB tarafından hazırlanacak olan atama kılavuzunda ve duyuruda yer alacaktır. Hangi branşlara kaç öğretmen alınacağı, kadro sayıları, öncelikli bölgeler ve ihtiyaç duyulan alanlar bu duyuruda yer alacaktır.

Başvurular ve Tercihler:

Atama süreci, öncelikle başvuru aşamasıyla başlayacaktır. Başvurular, MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden alınacaktır. Adaylar, belirlenen tarih aralığında başvurularını gerçekleştirecek ve ardından tercih dönemi başlayacaktır.

2815341

2024 Atama Sonuçları:

Atama sonuçları, başvurular ve tercihlerin değerlendirilmesinin ardından belirlenen tarihlerde açıklanacaktır. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

1941206

Önemli Not:

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, 2023 KPSS puanlarıyla yapılacak olan öğretmen atamalarında, kadro sayıları ve takvim Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecektir. Adaylar, güncel duyuruları ve açıklamaları takip ederek atama süreciyle ilgili bilgilere ulaşabilirler.

9-10 Mayıs tatil mi? MEB’ten iddialara yanıt! 9-10 Mayıs tatil mi? MEB’ten iddialara yanıt!

3002158