5 Ekim Çarşamba akşamı izleyiciyle buluşan Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonu, merakla beklenen sahnelerle dolu. Dizinin en ilgi çeken karakterlerinden biri de Ülgen Hatun. Peki, Ülgen Hatun'u canlandıran oyuncu kim ve gerçek hayatta nasıl biri?

ÜLGEN HATUN'U KİM OYNUYOR?

Ülgen Hatun karakterini diziye Begüm Çağla Taşkın hayat veriyor. Konağın mutfağında görev alan Ülgen Hatun, Osman Bey'in konağının neşesi olarak öne çıkıyor. Sıcakkanlı ve sevgi dolu bir karakter olan Ülgen Hatun, konaktan ve çocuklardan sorumlu olmasıyla biliniyor. Ayrıca mutfakta harikalar yaratarak herkesi etkisi altına alıyor. Mutfaktan gelen kahkaha sesleri, Ülgen Hatun'un enerjisiyle birleşince hiç eksik olmuyor.

Sandık Kokusu Atilla nerede, dizide neden yok? Diziden neden ayrıldığı belli oldu! Sandık Kokusu Atilla nerede, dizide neden yok? Diziden neden ayrıldığı belli oldu!

BEGÜM ÇAĞLA TAŞKIN KİMDİR?

15 Ağustos 1987'de Bursa'da doğan Begüm Çağla Taşkın, eğitim hayatını İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamlamıştır. Ancak daha sonra oyunculukla ilgilenmeye karar vererek Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır.

Oyunculuk kariyerine Çok Güzel Hareketler 2 kadrosunda yer alarak başlayan Taşkın, Kuruluş Osman dizisindeki Ülgen Hatun rolüyle de dikkatleri üzerine çekmektedir.