Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinde bazı il ve ilçelerde yenileme kararı alınmasıyla birlikte, LGS sınavı tarihinin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Bakan Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve LGS sınavıyla ilgili soruları yanıtladı.

Sınav Tarihi Değişmeyecek

Bakan Tekin, yapılacak olan yerel seçimlerin etkileyeceği bölgelerde LGS sınavının planlandığı tarih olan 2 Haziran'da herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. Özellikle seçimlerin yapılacağı yerlerde nüfusun görece az olduğunu belirten Bakan Tekin, sınav takvimi ve güvenlik tedbirlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile uyumlu olarak planlandığını ifade etti.

Yeni müfredat hangi sınıflarda uygulanacak, 2024 MEB okul müfredat ilkokulda müfredat değişti mi? Yeni müfredat hangi sınıflarda uygulanacak, 2024 MEB okul müfredat ilkokulda müfredat değişti mi?

Sınav Güvenliği İçin Tedbirler Alınacak

Bakan Tekin, "Biz zaten bu ilçelerimizde YSK ile ortak bir biçimde sınav takvimimize ve sınav güvenlik tedbirlerine uygun bir biçimde sınavı yapabiliriz, hiçbir sıkıntımız yok." şeklinde konuştu. LGS sınavı, 2 Haziran 2024 tarihinde planlanmış olup, öğrencilerin liselere geçişini sağlayacak olan önemli bir sınavdır. Bakanlık, sınavın planlanan tarihinde güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alacağını belirtti. Bu açıklamalar, öğrenciler ve veliler tarafından sınavın güvenli ve düzenli bir şekilde yapılacağı konusunda bir rahatlama sağladı.