KPSS lisans başvurularının başlamasıyla birlikte adaylar yoğun ilgiyle ÖSYM AİS ekranını ziyaret ediyor. 4 yıllık üniversite mezunu adaylar, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılacaklar. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak katılacakları oturumları belirleyecek ve KPSS sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. Unutulmaması gereken nokta, KPSS başvuru ücretini yatırmayanların sınavlara katılamayacaklarıdır. Adaylar aynı zamanda ortaöğretim ve ön lisans başvuru tarihlerini de merak ediyorlar. İşte KPSS lisans sınavı başvurusu ve diğer detaylar...

Kamu Personel Seçme Sınavı olarak bilinen KPSS sınavları, bu yıl tüm seviyelerde gerçekleştirilecek. 4 yıllık üniversite mezunu adaylar, lisans düzeyinde Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre, KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs tarihinde başladı. Adaylar, telefon, bilgisayar, tablet vb. araçlarla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ancak sınavlara başvuran ancak sınav ücretini yatırmayan adaylar, sınavlara katılamayacaklar.

KPSS 2024 LİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında, KPSS lisans sınavı başvurularının başladığı duyuruldu. Adaylar, başvurularını 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM KPSS 2024 BAŞVURU KILAVUZU

ÖSYM'nin yayınladığı başvuru kılavuzuna göre, 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (2024-KPSS Lisans) sınav oturumları ve başvuru tarihleri şu şekildedir:

AÖF Final sınavları ne zaman 2024, kaç gün kaldı, yaz okulu sınavı ne zaman olacak? AÖF Final sınavları ne zaman 2024, kaç gün kaldı, yaz okulu sınavı ne zaman olacak?
  • Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ve Eğitim Bilimleri oturumu: 14 Temmuz 2024
  • Alan Bilgisi oturumları: 20-21 Temmuz 2024
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 4 Ağustos 2024

Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabileceklerdir.

KPSS SINAV (BAŞVURU) ÜCRETİ 2024 NE KADAR OLDU?

ÖSYM tarafından belirlenen KPSS başvuru ücretleri şu şekildedir:

  • Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları için her bir oturum: 350.00 TL
  • Alan Bilgisi oturumları için her bir oturum: 235.00 TL
  • ÖABT için her bir ÖABT Alanı: 350.00 TL

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim ve ön lisans başvuruları için tarihler şu şekildedir:

  • Ortalama başvuru tarihleri: 18 Temmuz - 30 Temmuz 2024
  • Ön lisans başvuru tarihleri: 13 Haziran - 2 Temmuz 2024

KPSS başvuru süreci ve diğer detaylar hakkında güncel bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.