Dün akşam ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisinin bölümünde, Oğuz Murat Aci'nin ölümüyle sonuçlanan kazanın sorumlusu olarak gösterilen Eylem Tok'a atıfta bulunuldu. Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan ve Sibel Taşçıoğlu'nun yer aldığı dizi, 17 yaşındaki firari T.C.'yi yurtdışına kaçıran annenin durumuna vurgu yaptı.

KAZAYI YAPAN ATEŞ VE ANNESİ KAÇTI 

Dizide, Ömer'in oğlu Metehan, babasından aldığı lüks arabayı Ateş'e hediye eder. Ateş, aracı kullanırken ormanlık alanda kaza yapar ve kaza yerinde bir kişi hayatını kaybeder. Ateş ve annesi, yaşanan bu olayın ardından yurt dışına kaçar.

KIVILCIM YURTDIŞINA KAÇAN ANNE VE OĞLUNA SESLENDİ 

"Dizide Kıvılcım karakteri, annelere seslenerek şunları ifade ediyor: 'Her anne ve baba, çocuklarını korumak ister. Ancak anne-baba olmak, adaletsizlik anlamına gelmez ve gelmemelidir. Bir kişinin acısı başkasının göz ardı edilerek unutulmamalıdır. Bir çocuk, bir kazaya karışmış ve ciddi sonuçlar doğurmuştur. Çocuğunuzu korumak adına yaptığınız şey, onu bir nefret nesnesine dönüştürmüştür. Bir kaza, cinayete dönüşmüştür. Bu durumda tek suçlu sizsiniz.'"

Survivor’dan elenen Sercan Yıldırım’ın eski sevgilisi kim, ünlü oyuncuyla aşk yaşamış Survivor’dan elenen Sercan Yıldırım’ın eski sevgilisi kim, ünlü oyuncuyla aşk yaşamış

İZLEYİCİLERDEN TEBRİK MESAJLARI 

İzleyiciler, Kızılcık Şerbeti'ndeki bu sahneyi hızla sosyal medyada paylaşarak gündem haline getirdi. Eylem Tok'un olayının yeniden tartışılması üzerine izleyiciler, dizi ekibini tebrik ederek "Çok önemli bir mesaj verildi" yorumlarını yaptı.

EYLEM TOK OLAYI NEDİR, NE OLMUŞTU? 

Eylem Tok olayı, İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart günü meydana geldi. ATV motoru arızalandığı için emniyet şeridinde duran bir grup, lüks bir cip tarafından çarptı. Kazada, 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı. Kazayı gerçekleştiren aracın sürücüsü, yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu T.C. çıktı. Eylem Tok ve oğlunun, olay gecesi Mısır'a kaçtığı ortaya çıktı. Bu olay, ülkenin gündemine oturdu ve daha sonra anne ve oğlu ABD'ye kaçtı. Hatta gezerken gülerken bile kameralara yansıdılar.