Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, girdi maliyetlerindeki artışın ekmeğe yansıyabileceğini belirtti. İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceğini söyleyen Kolivar, semtlere göre değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezi semtlerde fırın kiralarının 140 bin liraya kadar çıktığını, diğer semtlerde ise 20-25 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. Bu durumun maliyetleri artırdığını vurgulayan Kolivar, İstanbul genelinde ekmeğin aynı fiyata satılmasının zor olabileceğini söyledi.

RUHSATSIZ FIRIN SORUNU DEVAM EDİYOR

İstanbul'da 3.800 fırın olduğunu belirten Kolivar, bunların 500'den fazlasının ruhsatsız çalıştığını ifade etti. Ayrıca, sigortasız çalışan ve ruhsatsız iş yeri sorununun çözülmesini beklediklerini dile getirdi.

19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi? 19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi?

NÖBETÇİ FIRIN SİSTEMİ ÖNERİSİ

Kolivar, İstanbul'da nöbetçi fırın sisteminin uygulanması gerektiğini söyledi. Örneğin, bir mahalledeki 6 fırından 3'ünün nöbetçi olabileceğini belirten Kolivar, bu sayede çalışanların dinlenebileceğini ve tatil günlerinde iş yerlerinin dezenfekte edilebileceğini söyledi.

ÇALIŞMA ŞARTLARI VE USTALARIN DURUMU

Cumartesi ve pazar tatilinin olmadığını belirten Kolivar, işçi bulmakta zorlandıklarını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Usta olarak çalışacak kişilerin maaşlarının yetersiz olduğunu ve çalışma saatlerinin uzunluğunun da göz önüne alınması gerektiğini vurguladı.