ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler? ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler?

Oyuncu Ezgi Mola ile Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan arasındaki davada yeni bir gelişme yaşandı. İntihar eden İpek Er'in mektubunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'a karşı 'hakaret' davasında Ezgi Mola, manevi tazminat davasında da 10 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Ezgi Mola İddiaları ve Hukuki Süreç

İpek Er'in intiharından sonra ortaya çıkan iddialar ve mektubunda Ezgi Mola'nın yer alması, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bu süreçte yaşanan gelişmelerin ardından Musa Orhan'ın avukatı, Ezgi Mola hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mola hakkında açılan davada, 'hakaret' suçundan 6 bin 960 TL adli para cezası verildi.

Ayrıca, Musa Orhan'ın avukatı tarafından açılan manevi tazminat davasında da karar çıktı. Banaz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Ezgi Mola'nın 20 Ağustos 2020'den itibaren oluşan yasal faiziyle birlikte 10 bin TL ödemesine hükmedildi.

Avukatın Açıklamaları

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, herkesin masumiyet karinesine ve adil yargılanma hakkına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tweet atarak hakaret etmenin anayasal düşünce özgürlüğü olmadığını belirterek, bu kararın emsal niteliğinde olduğunu ifade etti.

Editör: Murat Serdar Yıldız