Ünlü şarkıcı Dilan Polat'ın cezaevinden tahliye olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte, Polat'ın durumu hakkında detaylar:

iPhone 14 A101 fiyatı ne kadar, satışı var mı? iPhone 14 A101 fiyatı ne kadar, satışı var mı?

TAHLİYE SÜRECİ

Polat ailesine yönelik açılan soruşturma kapsamında, 'Kara para aklama' suçlamasıyla ilgili olarak verilen kararda, 'Vergi usul kanununa muhalefet' suçundan tahliye kararı çıkmıştı. Ancak diğer 3 suçtan dolayı tutukluluk hali devam etmişti. Ayrıca, Küçükçekmece Adliyesi'nde devam eden Banu Parlak'ın işyerinin kurşunlanması davasında da tutukluluklarına devam kararı verilmişti.

SAĞLIK SORUNLARI

Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dilan Polat, bir sinir krizi geçirdi. Tedavisi cezaevinde yapılan Polat, geçen hafta kızını 5 saat gördükten sonra tekrar cezaevine döndüğünde bir sinir krizi daha geçirdi. Avukatı Hüseyin Kaya, Polat'ın sağlık sorunlarının ciddiyet arz ettiğini belirterek, tutuklu olarak cezaevinde kalmasının uygun olmadığını ifade etti.

TAHLİYE TALEBİ

Avukatın öne sürdüğü gerekçelerin uzmanlarca değerlendirilmesini isteyen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi. Savcılığın ayrıca, Polat'ın tutuklu olarak cezaevi koşullarında bulunmasının sağlık durumu açısından risk oluşturup oluşturmadığını belirlemek amacıyla tıbbi bir rapor alınmasını talep ettiği öğrenildi.