Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Çankırı Valiliği'ne atanan Mustafa Fırat Taşolar kimdir, aslen nereli,kaç yaşında? Kariyeri ve biyografisi? İşte detaylar..

Mustafa Fırat Taşolar Kimdir?

Çankırı Valiliği görevine atanan Mustafa Fırat Taşolar, kamu yönetimi alanındaki başarılı kariyeriyle dikkat çekiyor. 18 Şubat 1981 tarihinde Kahramanmaraş'ta doğan Taşolar, ilk ve ortaokul eğitimini çeşitli şehirlerde tamamladıktan sonra, 1996 yılında Kastamonu M. Kaya Anadolu Lisesi'ni, 1999 yılında ise Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'ni bitirdi. 1999 yılında girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı ve 2003 yılında mezun oldu.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kaymakam adaylığı sınavını başarıyla geçerek kamu hizmetine adım atan Taşolar, ilk olarak Kahramanmaraş'ta kaymakam adayı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde 9 ay boyunca yabancı dil eğitimi aldı. Kayseri'nin Tomarza ve Bartın'ın Ulus ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptıktan sonra, 2007 yılında Konya'nın Emirgazi ilçesine kaymakam olarak atandı.

Taşolar'ın Kaymakamlık Görevleri ve Ödülleri

Mustafa Fırat Taşolar, 2009 yılında Karabük'ün Ovacık ilçesine, 2012 yılında ise Erzurum'un Aşkale ilçesine kaymakam olarak atandı. Aşkale'deki görev süresinde, üstün hizmetleri nedeniyle Vecdi Gönül Güvenlik Hizmet Ödülü'ne layık görüldü ve yılın kaymakamı seçildi. 2015 yılında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak atandı, 2017'de ise Daire Başkanı oldu.

12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak görevlendirildi. 9 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çankırı Valisi olarak atanmış ve 17 Ağustos 2023 itibarıyla bu görevine başlamıştır. Taşolar, İngilizce bilmektedir ve evli, iki çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır