Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni atama kararları kapsamında, Çankırı İl Jandarma Komutanlığına Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir atandı. Bu atama, Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılan önemli değişikliklerin bir parçası olarak duyuruldu.

SON DAKİKA: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran Cinayetiyle İlgili Açıklama - Kimyasal Rapor Bekleniyor SON DAKİKA: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran Cinayetiyle İlgili Açıklama - Kimyasal Rapor Bekleniyor

Gülden Mat Şakir Kimdir?

Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir, Çankırı İl Jandarma Komutanlığı görevine getirilmeden önce, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanlığı'nda görev yapıyordu. Şakir’in bu göreve atanması, jandarmadaki rütbe ve atama kararlarının açıklanmasının ardından gerçekleşti.

Görev Değişiklikleri Nelerdir?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte, önceki Çankırı İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, Kars İl Jandarma Komutanlığı’na atanmışken, yerini Gülden Mat Şakir almış oldu. Çankırı Emniyeti’nde yapılan devir teslim töreni ile Şakir, yeni görevine resmen başlamış bulunuyor.

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı’ndaki Görev Değişikliği

Gülden Mat Şakir'in atanması, Çankırı İl Jandarma Komutanlığı’ndaki kadro değişikliklerinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Şakir, Çankırı’da güvenlik ve asayiş konularında yürütülecek çalışmalarda önemli bir rol üstlenecek.

Editör: Havva Andırır