Bursa'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Şimşek" operasyonu nefesleri kesti. Eş zamanlı yapılan baskınlarda 60 şüpheli gözaltına alınırken, 41'i tutuklandı.

Operasyonda Neler Oldu?

Müge Anlı’da olaylı gün, Şaban Ataş’ın cesedi bulundu, kimler öldürdü, cinayeti işleyen kim? Müge Anlı’da olaylı gün, Şaban Ataş’ın cesedi bulundu, kimler öldürdü, cinayeti işleyen kim?
  • Operasyona 100 ekip, 8 dedektör köpek, 2 İHA ve toplam bin polis katıldı.
  • Özel Harekat polisleri, koçbaşlarıyla evlerin kapılarını kırarak içeri girdi.
  • Kaçmaya çalışan torbacılar İHA'lar tarafından tespit edildi.
  • Saklanmak için gardıroplara giren zehir tacirleri de kıskıvrak yakalandı.
  • Aramalarda 5 kilo 981 gram metamfetamin, 2 kilogram bonzai, 23 gram esrar, 3 gram kokain, silahlar ve para ele geçirildi.

Bursa'yı Uyuşturucu Belasından Kurtarmak İçin Kararlılık

Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, operasyona katılan polisleri alnından öperek uğurladı. Zaimoğlu, Bursa'yı dünyanın en güvenilir şehirleri arasına sokmak için yemin ettiklerini söyledi.

Uyuşturucu Tacirlerine Aman Yok!

Operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 41'i tutuklandı, 2'si ev hapsi aldı ve 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu satışından elde ettikleri gelirle aldıkları ev, araba, yazlık ve banka hesaplarındaki paralar da olmak üzere mal varlıklarına da el konuldu.

Uyuşturucu Kullanıcılarına da İşlem Yapıldı

Tutuklanan torbacıların uyuşturucu temin ettiği 133 içici şahsa da uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

Bursa'da Uyuşturucuya Karşı Mücadele Devam Edecek

Bursa'da uyuşturucuya karşı mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Bu operasyon da Bursa'nın uyuşturucu belasından kurtarılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.