Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 21 Temmuz 1966 tarihinde Antalya'nın Elmalı ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta eğitimini bu ilçede tamamlamış, ardından 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girerek 1988 yılında mezun olmuştur.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta kimdir?

Kamu hizmetine 12 Haziran 1989 tarihinde Afyon Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Kaymakamlık adaylığı sürecinde bir yıl boyunca İngiltere’de dil eğitimi almış ve İngiliz eğitim ve yönetim sistemleri hakkında bilgi edinmiştir. Elmalı Kaymakam Refikliği, Afyon-Sandıklı, Karabük-Yenice, Zonguldak-Devrek ve Karadeniz Ereğli Kaymakam Vekilliği gibi görevlerde bulunarak deneyim kazanmıştır.

1992 yılında Denizli-Babadağ Kaymakamlığı’na atanmış ve sırasıyla Gümüşhane Şiran ve Elazığ Maden ilçelerinde Kaymakam olarak görev yapmıştır. 1999 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atanmış, ardından Personel Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nde ise Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görev almıştır. Bu süreçte, Etimesgut’ta 265. Kısa dönem er olarak askerlik yapmış ve İngiltere’de 'Bağımsız Üst Kurulların Hesap Verebilirliği' konulu teziyle Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Son Görevleri ve Güncel Durum Nedir?

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin sona ermesinin ardından 2009 yılında Bursa Vali Yardımcılığına atanmış, 2009-2015 yılları arasında Bursa, 2015-2020 yılları arasında ise İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Bu görevler sırasında yurt içi ve yurt dışında çeşitli seminer ve toplantılara katılmış, proje ekiplerinde ve uluslararası kurullarda aktif rol almıştır.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

14 Temmuz 2020 tarihinde Balçova Kaymakamlığı’na atanmış ve 27 Temmuz 2020’de göreve başlamıştır. İzmir Jeotermal A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve 2 Ocak 2023’te Murahhas Üye olarak aynı şirkette Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bingöl Valiliği’ne atanmış ve 20 Ağustos 2023’te bu görevine başlamıştır.

Ahmet Hamdi Usta, hâlen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmalarını sürdürmekte olup, tez aşamasındadır. Evli ve iki çocuk babasıdır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Mehmet Çetil