Fransa doğumlu futbolcu Robin Aime Robert Le Normand, 11 Kasım 1996 tarihinde Pabu şehrinde dünyaya geldi. 1,87 cm boyundaki Le Normand, defans pozisyonunda görev yapmaktadır ve La Liga takımlarından Real Sociedad'da forma giymektedir. Şu anda Real Sociedad'da 24 numaralı formayı terletmektedir.

TRABZON MAÇI ŞİFRESİZ || Trabzonspor-St.Gallen UEFA Konferans Ligi play-off rövanş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Trabzonspor nasıl tur atlar? TRABZON MAÇI ŞİFRESİZ || Trabzonspor-St.Gallen UEFA Konferans Ligi play-off rövanş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Trabzonspor nasıl tur atlar?

Futbol Kariyeri ve Başarıları

Robin Le Normand, kariyerine Fransa'nın Brest kulübünün altyapısında başladı. İlk profesyonel maç deneyimini 2013 yılında yaşadı ve 2016 yılında Brest forması altında ilk golünü attı. 2016 yılında Real Sociedad B takımına transfer oldu ve burada genç yaşta gösterdiği performansla dikkat çekti. 2018 yılında ise Real Sociedad A takımına yükseldi ve La Liga'daki ilk maçına çıktı.

Gol ve Asist İstatistikleri

Kariyeri boyunca Real Sociedad B takımında 82 maçta 4 gol ve 6 asist kaydeden Le Normand, A takımında ise 221 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi. Ayrıca İspanya Milli Takımı formasıyla da 2023 yılından itibaren 16 maçta yer alarak 1 gol kaydetti.

Kişisel Hayatı ve Başarıları

Robin Le Normand, 2021-22 sezonunda La Liga'da 51 maçın 48'inde forma giyerek takımının önemli bir oyuncusu haline geldi. Aynı sezon içinde Ayın La Liga Oyuncusu seçilirken, 2014 yılında ise en iyi defans futbolcusu ödülüne layık görüldü. İspanyol vatandaşlığına geçiş sürecini tamamlayan Le Normand, milli takım kariyerine de hızlı bir başlangıç yaptı.

Kulüp Kariyeri ve Milli Takım Katılımı

Robin Le Normand'ın kariyerindeki dönüm noktaları arasında 2023 yılındaki İspanya milli takımı katılımı da bulunmaktadır. Brest ve Real Sociedad gibi kulüplerde oynayan Le Normand, özellikle Real Sociedad'da uzun süreli ve başarılı bir kariyer geçirmiştir.
 

Editör: Havva Andırır