Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, 31 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen trajik bir olayda anneannesini silahla vurarak öldürdü. Güvenevler Mahallesi’ndeki evlerinde, henüz bilinmeyen bir nedenle tartışan Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında durum gerginleşti. Tartışmanın ardından Bedirhan Şener, anneannesini tabancayla rehin aldı ve bu sırada şiddetli bir şekilde ateş etti. Anneanne Çetiner, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Abdüllatif Şener'in Açıklamaları Neler?

Olay sırasında Abdüllatif Şener, sokağa çıkarak polis ekiplerine yardım çağırdı. Şener, olayın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını ve karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu bile bilmeden ateş ettiğini belirtti. Şener, olayın ailesini derinden etkilediğini, oğlunun anneannesini çok sevdiğini ve bu yüzden olayın daha da üzücü olduğunu ifade etti. Ayrıca, oğlunun yaşadığı psikolojik sorunların işsiz kalmanın ve medyanın olumsuz etkilerinin bir sonucu olduğunu öne sürdü.

Abdüllatif Şener

Yüksek Güvenlikli Akıl Hastanesine Sevk Edilme Süreci Nasıl İşledi?

Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra cezai ehliyetinin tespiti için Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesine sevk edildi. Şener, burada 3 hafta süreyle gözlem altında tutulacak. Gözetim süresi sonunda, Şener’in akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair bir rapor hazırlanacak. Şener’in evinde yapılan aramalarda çok sayıda psikiyatri ilacı bulundu. Bu gelişmeler, Şener’in ruhsal durumunun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu? Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu?

Savcılık ve Adli Tıp Kurumu’nun Açıklamaları Ne Yönünde?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, Leyla Çetiner’in ölümüne neden olan silah ve telefonuna el konuldu. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan ön raporda, Bedirhan Şener’in ruhsal durumunun net teşhisi için gözlem altına alınması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, suçun hukuki anlam ve sonuçlarının algılanıp algılanamadığı konusunda rapor düzenlenmesine karar verilmiştir.

111111

Akıl Hastanesine Sevk Edildi

Cinayetin işlendiği sokağa özel harekat polisleri sevk edilerek araç trafiğine kapatıldı. Savcılık, olay yerinde delil toplama işlemlerini tamamladı ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuruldu. Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanırken, cezai ehliyetiyle ilgili raporun hazırlanması sonrasında, hakkında yapılacak yasal işlemler belirlenecek.

Editör: Havva Andırır