Hollandalı keman virtüözü Andre Rieu, İstanbul'da verdiği iki konserle izleyicileri yine mest etti.

2014 yılında ilk kez İstanbul'a gelen Rieu,  iki gece arayla sahne alarak hem klasik eserler hem de yöresel ezgiler seslendirdi.

6E2C90D5 518F 483A B75A F80023Fa

Geniş Repertuvar ve Ukrayna'ya Destek

15 dakikalık arasıyla yaklaşık 3 saat süren konserlerde, Rieu ve orkestrası Ukrayna halk müziğinden Meksika pop şarkısı "Besame Mucho"ya, "Zorba" filminin sirtaki müziğinden "Yine Bir Gülnihal"e kadar geniş bir repertuvar sunarak seyircileri büyüledi. Gecenin en özel anlarından biri ise 1945 tarihli "Carousel" müzikalinden "You'll Never Walk Alone" adlı eser oldu.

465

Yöresel Ezgilere Yer Verildi

2013'teki ilk konserinde "Hatırla Sevgili", "Katibim" ve "Yıldızların Altında" gibi Türk eserlerle seyirciye jest yapan Rieu, bu kez de repertuvarına sirtaki ve kasap havası gibi yöresel ezgiler ekledi. Seyirciler konserin sonlarında kasap havasıyla halaya kalkarken, Rieu tüm seyirciyi bir koro halinde yönetmeyi ve eğlendirmeyi ihmal etmedi.

463

Sermiyan Midyat'a Geç Kalma Cezası

Binlerce kişinin akın ettiği konserde Türkçe şarkılara da yer veren Rieu, seyirciden tam not aldı. Hiçbir gecikme yaşamadan tam saatinde sahneye çıkan ünlü kemancı, konsere geç kalanları barkovizyona yansıtarak "cezalandırdı". Bu cezayı alanlardan biri de oyuncu Sermiyan Midyat oldu. Midyat'ın sevgilisiyle birlikte geç kaldığı konserde ikili, barkovizyonda görüntülenerek şaşkınlık yaşadı.

8Afc7Bf872D4C2985C06240F2A019B1A

Sosyete de Konserdeydi

Sosyetik güzel Lara Türker de Rieu'nun konserini izleyenler arasındaydı. Yeni sevgilisiyle gelen Türker, basın mensuplarını görünce uzaklaşmaya çalıştı. Kalabalıkta birbirinden ayrılan ikili, uzun süre bir araya gelemedi.

466

Konser Keyfi  unutulmadı

Andre Rieu, İstanbul'daki konserleriyle bir kez daha müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Eğer siz de bu keyfi kaçırmak istemiyorsanız, gelecek konserlerini takip etmeyi unutmayın!

Münir Özkul hangi filmlerde oynadı, ne zaman öldü, aslen nereli ve kimdir? Münir Özkul hangi filmlerde oynadı, ne zaman öldü, aslen nereli ve kimdir?

Andre Rieu Slideshow 0010