IBAN Dolandırıcılığı: Artan Vakalarla Beraber Hukuki Riskler de Artıyor IBAN Dolandırıcılığı: Artan Vakalarla Beraber Hukuki Riskler de Artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana başta olmak üzere birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle 2 Mayıs Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca devam etmesi beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşlar uyarıldı.

UYARILAN İLLER HANGİLERİ?

Sarı kodla uyarı yapılan iller arasında Adana'nın yanı sıra Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye bulunuyor.

TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor. Özellikle yağışın şehir merkezinde etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara'da dün akşam yaşanan şiddetli yağışı da değerlendirerek, "Bu yağış özellikle şehir merkezinde çeşitli olumsuzluklara sebep oldu" dedi. Yağış miktarının şehir merkezinde metrekareye 2 saatte 70 kilograma yaklaştığını belirtti.

SARI KOD UYARISI NEDİR?

Sarı kod uyarısı, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu belirtir. Öngörülen meteorolojik hadise normalden farklı olabilir ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir.

Adana Icin Saganak Uyarisi Adana Da Hava Nasil 17287211 1384 M