Görüşme, 8 yıl aradan sonra gerçekleşen bir ilk olma niteliği taşırken, bu buluşma yeni anayasa çalışmaları üzerindeki tartışmaları da alevlendirdi.

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleşen görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" diyerek, ortak bir çalışma iradesine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile görüşecek

ÖZEL'İN ÖNERİLERİ

Özgür Özel'in getireceği öneriler arasında anayasa dışında, yerel yönetimlerin borçları ve gelir kaynaklarının artırılması da bulunuyor. Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gibi diğer önemli konular da görüşmenin gündemini oluşturacak.

Görüşme öncesinde eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın Özgür Özel ile telefonda görüştüğü ve görüş ve önerilerini paylaştığı belirtiliyor.

CHP lideri Özgür Özel kardeşiyle ilgili gerçeği 'İlk kez açıklıyorum'  diyerek paylaştı - Dünya Gazetesi

GÖRÜŞME BAŞ BAŞA MI ? 

Görüşmenin baş başa yapılacağına vurgu yapılmasına rağmen, CHP adına İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın da görüşmeye katılması bekleniyor. Eğer Tan katılırsa, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın da görüşmeye katılması söz konusu olacak. Ancak her iki ismin görüşmeye dahil olmasa da, konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyor.

Musavat Dervişoğlu kaç yaşına, ne iş yapıyor, evli mi, mesleği ne, siyasi hayatı Musavat Dervişoğlu kaç yaşına, ne iş yapıyor, evli mi, mesleği ne, siyasi hayatı

Bu kritik görüşme, Türkiye'nin siyasi geleceği açısından önemli bir adım olabilirken, yeni anayasa çalışmalarının yönüne ilişkin belirleyici bir rol oynayabilir.