Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Yavuz Ağıralioğlu yeni parti mi kuruyor, adı belli oldu mu?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi ve iş insanı olarak bilinen Ağıralioğlu, ilköğrenimini Yozgat’ın Sorgun ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur.

Abone Ol

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi ve iş insanı olarak bilinen Ağıralioğlu, ilköğrenimini Yozgat’ın Sorgun ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Genç yaşta siyasete atılan Ağıralioğlu, 1995-1997 yılları arasında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı yapmış ve ardından Büyük Birlik Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi Kariyeri Nasıldır?

2018 yılında İYİ Parti’ye katılan Ağıralioğlu, İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Partinin önemli isimlerinden biri haline gelen Ağıralioğlu, İYİ Parti Sözcülüğü ve Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın aday belirleme sürecine yönelik eleştirileriyle dikkat çekmiş, HDP ile yapılan iş birliğine karşı çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklamıştır. Bu açıklamalar sonrasında İYİ Parti’den istifa etmiştir.

Yeni Partisi Ne Zaman Kurulacak?

Yavuz Ağıralioğlu, 2024 yerel seçimlerinden sonra kendi siyasi hareketini kuracağını duyurmuştur. Partinin logosunda parlament mavisi ve beyaz renklerin kullanılacağı belirtilirken, 28 Ekim’de resmi kuruluş dilekçesinin verilmesi planlanmaktadır. Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin ismi henüz açıklanmamış olmakla birlikte, 17 farklı isim önerisi üzerinde çalışıldığı ifade edilmektedir. Partinin sloganı ise “Milletini koruyan millet için millet içinde siyaset” olacaktır.

Teşkilatlanma Süreci Nasıldır?

Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 40’tan fazla ilde teşkilatlanmasının tamamlandığı belirtilmektedir. Ağıralioğlu, yeni partinin siyasi atmosferini 2001 yılında AK Parti'nin iktidara geliş sürecine benzetmektedir. Meral Akşener’in Ağıralioğlu’na "hayırlı olsun" dileklerini ilettiği ve farklı partilerden isimlerin de bu yeni oluşumla temas kurduğu iddiaları gündemde yer almaktadır. Partinin ilk seçime girme yeterliliğine sahip olması için il örgütlerinin hızla tamamlandığı, kasım ayında yapılacak bir törenle partide görev alacak kişilerin açıklanacağı da ifade edilmektedir.